Classic Norway Hotels
Bestillingsmeny

Aktivitet

Restaurant Munch

Flere bilder

Afternoon Tea

Velkommen til Afternoon Tea i vår klassiske restaurant Munch hver lørdag fra kl 13.00 - 16.00.
Den opprinnelig ideen kom i 1840 av Anna, den 7. hertuginne av Bedford. Kom til oss og opplev følelse av tradisjonsrik og herskaplig atmosfære.
Vi serverer delikate fingersandwicher, nybakte scones, hjemmelaget syltetøy, clotted cream, søte delikatesser og kaker som serveres på etasje-fat sammen med ditt valg av te.
Alkohol kommer i tillegg og bestilles ikke på forhånd.

Kan avbestilles kostnadsfritt 48 timer før.

Mat & Drikke

Flere bilder

Vinkurs

På noen utvalgte fredager klokken 19.30 møtes vi i vår unike vinkjeller. Her er det takhvelvinger fra 1700-tallet og tykke stenvegger fylt opp med 1000-vis av vinflasker. Dette er en av Norges flotteste og sannsynligvis den vinkjeller med lengst historie.

Måltidet starter med en appetittvekker og 1 glass med noe sprudlende, og her vil man få en introduksjon til vinens verden. Deretter vil man til forrett, hovedrett, ost og dessert bli servert to ulike viner, såkalt vertikal smaking, til hver rett.
På denne måten vil man lære om ved å lukte og nyte, hvordan 8 viner smaker til den maten man blir servert den kvelden. Det vil bli fortalt hvorfor de ulike vinene mest sannsynlig passer bedre enn andre til den maten som blir servert, samtidig som det alltid er subjektivt hvilken vin den enkelte foretrekker. Vinkelneren vil forklare om druetyper, regioner og typiske smaker, og det vil bli god anledning til å stille spørsmål. Det hele avsluttes med kaffe i baren. Her kan man fortsette kvelden om man ønsker, med en Cognac eller kanskje litt mer vin?

Begrenset antall plasser. Kun forhåndsreservasjon som må gjøres innen 48 timer før og avbestilles kostnadsfritt inntil dagen før kl 12:00.Ved avbestilling etter dette eller uteblivelse belastes bestilleren 100% av avtalt pris.

Aktiviteter

Flere bilder

Kunstomvisning

Velkommen til kunstomvisning lørdager fra kl 11:30-13:00. Vår kunstguide tar dere med på en reise i kunstens verden. Det vil også bli enkel servering med noe godt i glasset.
Hotell Refsnes Gods har over 400 originale kunstverk som vi gjerne viser frem. Alle våre 61 gjesterom har «sin» kunstner og er på den måten et eget lite galleri. Fellesarealene prydes blant annet av Munch, Warhol, Sitter, Bleken, Sparre og Widerberg. Vi pleier også rekke innom både en suite og vinkjelleren på omvisningen! Det blir også en del historie om både hotellet og Mosseindustrien, alt veldig uformelt og hyggelig. Pris 300.- per person. Avbestillingfrist innen kl 12:00 dagen før.

Vandring med guide til Dragonfjellet

Kr 290 pr person - Minimum 4 personer

Ved bestilling vil du bli kontaktet av vår samarbeidspartner for å få bekreftet bestilling.
Med en lokalkjent guide går turen fra hotellet og langs vannet nordover til vakre Refsnes Naturreservat. Her går vi på stier i vakker skog opp til Dragonfjellet, et flott utkikkspunkt med en mytisk historie. Her fyrer vi opp et lite bål eller en primus og lager god gammeldags bålkaffe mens vi nyter utsikten og hører historier fra lokalmiljøet. Enkel tur på vei og skogssti. Varighet 2 timer

Vandring med guide til Rødsåsen naturreservat

Kr 390 pr person - Minimum 4 personer

Ved bestilling vil du bli kontaktet av vår samarbeidspartner for å få bekreftet bestilling.
Med en lokalkjent guide går turen fra hotellet og sydover langs vannet i flatt og noe ulendt terreng. Vi beveger oss i et unikt geologisk og biologisk landskap som endrer seg underveis. Målet er Rødsåsen i Rødsåsen naturreservat, en av de tre høyeste toppene på Jeløy som gir panoramautsikt sydover og vestover i Oslofjorden. Her fyrer vi opp en primus og lager god gammeldags bålkaffe mens vi nyter utsikten og hører historier fra lokalmiljøet. Medium tur i enkelt terreng. Varighet 3 timer

Flere bilder

Maskeradeball

I 1816 arrangerte familien Chrystie maskeradeball med 300 gjester på godset. Vi tar opp igjen tradisjonen og inviterer til ball fredag 27. oktober.

Antrekk:
Lang kjole/mørk dress eller selvfølgelig gjerne kostyme for deg som har det.

Pris per person kr 1650 inkluderer aperitiff, appetittvekker, 3 retters gourmetmiddag med historisk preg, egnet drikke og underholdning.
Med forbehold om minimum 30 person påmeldt for gjennomføring.

Bålkos i hagen

Kr 290 pr person - Minimum 4 personer

Ved bestilling vil du bli kontaktet av vår samarbeidspartner for å få bekreftet bestilling.
Vi setter opp bålpanne i hagen på Refsnes Gods, og fyrer opp et koselig bål. Her lager vi gammeldags bålkaffe og kanskje pinnebrød. Mot et tillegg i prisen kan vi også grille pølser eller servere gløgg/glühwein. Man kan velge om bålet skal være ferdig tent, eller om man ønsker en innføring i effektiv båltenning. Varighet 1-2 timer.

Flere bilder

Babettes gjestebud

I god tradisjon arrangeres Babettes gjestebud a la Refsnes Gods fredag 17.03.2023

Hovedpersonen i novellen «Babettes gjestebud» av Karen Blixen, Madame Babette Hersant, var opprinnelig en glimrende kokk på den kjente restauranten Cafe Anglais i Paris, før hun på grunn av borgerkrigen flyktet til Berlevåg i 1871. Etter 14 år med klippfisk og ølebrød hos de to fromme og strengt religiøse søstrene, skjer det mirakuløse at du vinner 10.000 francs på en gammel lotteriseddel. Babette bruker hele premien på 10.000 franc på et fantastisk måltid for å markere den avdøde prostens 100-årsdag.

Kveldens meny:
- Kalveconsomme med små kalvekjøttboller og eggeplommekuler
- Blinis med kaviar, rømme og løk
- Perlehøne på butterdeig
- Salat med rosiner og valnøtter
- Ost
- Baba au rum

Pris per person kr 1950 inkluderer aperitiff , 6 retters middag med 5 glass vin og filmvisning.
Filmen «Babettes gjestebud» vises på hotellet før middagen.

Med forbehold om minimum 30 person påmeldt for gjennomføring.

Søk og bestill

Endre søk
Lukk
Ankomst: